A pszichológiai biztonság a munkahelyeken kezd korunk egyik legújabb csodaszerévé válni, és sajnos esélyes, hogy kipukkad majd ez is, mint minden olyan elmélet, amelyet csak gondolati szinten hangoztatunk, de a megvalósítás mikéntjébe már sokkal kevesebb energiát fektetünk. Ez a törvényszerű következménye annak, ha a megvalósításhoz nem merünk szembenézni olyan szokásokkal és hitrendszerekkel, amelyek megváltoztatása erőfeszítést kíván vagy megkérdőjelezi a fennálló rendszereket. Aki kicsit is követi a munkásságomat, biztosan tudja, hogy mennyire fontos nekem ez a téma. Először 2016-ban beszéltem erről egy konferencián és azóta is igyekszem minden fórumon képviselni. Sőt, azóta azt is tudom, hogy ez semmiképpen sem a gondolatok szintjén tud megvalósulni, hanem sokkal inkább szól az érzeteink, érzéseink tudatos kezeléséről.

Az utóbbi időben különös dologra kezdtem felfigyelni: egyre több vezető kliensem válik frusztrálttá a pszichológiai biztonság megteremtésére vonatkozó elvárások miatt. Meg is fogalmazódott bennem a kérdés, amelyet most már szinte mindenkivel körbejárunk: A Te pszichológiai biztonságodra ki figyel, kedves vezető? És ha senki, akkor azt te hogyan biztosítod magadnak?

Az elvárások egyre magasabbak, a változások egymást érik és sokszor a belső körök zárt ajtók mögötti döntései kifejezetten megterhelőek egy olyan vezető számára, aki szeretne hiteles, transzparens és autentikus embernek maradni. Nem csak üres frázisként hangoztatni… És ez hogyan hat a munkahelyekre? A Gallup rendes éves felmérése szerint a felsővezetők kiégése és munkahelyváltása az elmúlt évben minden eddiginél magasabb volt világszerte. A dolgozók elköteleződése Európában a legalacsonyabb, 13% (!) és 73%-uk „csendes elhagyó”.

Ha a pszichológiai biztonság a várva várt csodaszer minden bajra, akkor itt az ideje, hogy tegyünk is érte. Nem elég csak hangoztatni és azt egy újabb elvárásként másokra lőcsölni, hanem olyan készségekben kell megerősödni, amelyekkel képessé válunk a sokszor legnehezebb helyzetek transzparens és magabiztos megoldására. Ellenkező esetben maradnak az elmaszatolások, amelyek feszültséggócként tovább gyűrűznek.

Bevezető webinarjaink alkalmával a vezetők számára legtöbb fejtörést okozó helyzetek feldolgozásával foglalkozunk. Ezek mögött olyan, még fel nem oldott trigger-pontokat találunk, amelyek, ha aktiválódnak, behúznak minket és ösztönösen reagálunk. Ilyenkor átveszik az irányítást és az ellenségeinkké válnak. Célunk, hogy a vezetők a trigger-pontjaikkal barátságot kössenek, sőt, erőt merítsenek belőle. Ha idáig eljutnak, ami nem könnyű folyamat, de lehet élvezetes is, akkor még a legnehezebb helyzetekben is képesek lesznek a középpontjukba visszakerülve pozitív hatást gyakorolni, a saját és a kollégák érzelmeit is kezelni és proaktívan megoldást keresni.

Hisszük, hogy a munkahelyeknek ilyen vezetői viselkedésre van szükségük.

Motto: When leaders thrive, so do organisations (Gallup)